Klanten geven ons gemiddeld een 9,3
Bel ons: 010 - 767 00 97

Stubaier Höhenweg Trek

Prijzen en beschikbaarheid
Wil je één van de mooiste hoogalpineroutes in de Alpen lopen door de fascinerende en imposante bergwereld van de Stubaier Alpen, maar is de volledige route van 9 etappes iets teveel van het goede? Dan is deze wandelvakantie zeker het overwegen waard!

Ontdek het prachtige Stubaital op een inspannende en ontspannende manier. De Stubaier Höhenweg, onmiskenbaar een pittige tocht en een uitdaging voor iedere (berg)wandelliefhebber! De route door het ongerepte hooggebergte gaat van lieflijke alpenweiden over op rotsachtig alpine terrein met paden, waarbij de uitdagende stukken zijn voorzien van veiligheidskabels voor extra houvast. Onderweg kom je langs idyllische bergmeren, kletterende watervallen, bergkammen en sneeuwvelden.

Tijdens de tocht zal je uithoudingsvermogen worden getest, maar eenmaal boven word je beloond met verbluffende bergpanorama’s, een schitterende ongeschonden bergnatuur en niet te vergeten: de unieke rust van het hooggebergte.

Mogelijkheden

Stubaier Höhenweg (va16 jr + volw)
8-daagse vakantie in het Stubaital, waarbij je gedurende 5 dagen een indrukwekkend deel van de Stubaier Höhenweg wandelt. Je trekt van hut naar hut en legt circa 40 km af. De huttentocht begint in Fulpmes en eindigt bij het dalstation van de Stubaier Gletscherbahn. Voorafgaand en na afloop van deze wandeltocht kun je op ontspannen wijze de prachtige omgeving van het Stubaital verkennen.
All-in prijs voor deze huttentocht voor kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen
Stubaier Höhenweg (12-15 jr)
8-daagse vakantie in het Stubaital, waarbij je gedurende 5 dagen een indrukwekkend deel van de Stubaier Höhenweg wandelt. Je trekt van hut naar hut en legt circa 40 km af. De huttentocht begint in Fulpmes en eindigt bij het dalstation van de Stubaier Gletscherbahn. Voorafgaand en na afloop van deze wandeltocht kun je op ontspannen wijze de prachtige omgeving van het Stubaital verkennen.
All-in prijs voor deze huttentocht voor kinderen van 12-15 jaar

Inbegrepen

1 overnachting in een 3* hotel op de aankomstdag incl. ontbijt
4 overnachtingen in de bergen in meerpersoonskamer met avondeten, ontbijt en lunchpakket
2 overnachtingen in een 3* hotel na afloop van de tocht incl. ontbijt
Stubai Sommer Card tijdens het verblijf in het dal

Optioneel (tegen betaling)

Verblijf op een 2-persoonskamer: op aanvraag
Kabelbaan vanaf de Dresdner Hütte naar de Stubaier Gletscher en terug (op de 5e dag)

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 12 jaar
Je verblijft op een Bettenlager, indien beschikbaar. Indien dit niet het geval is, overnacht je op een Matratzenlager.

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Stubaier Höhenweg Trek op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Individuele aankomst in Fulpmes/Telfes im Stubaital
Overnachting in Hotel Montana

Dag 2: Fulpmes/Telfes im Stubaital – Starkenburg Hütte
Start vanaf het dalstation van Kreuzjochbahn in Fulpmes, van waar het via de Zentralalpenweg ongeveer 4,5 uur lopen is naar de Starkenburger Hütte. Wil je liever wat rustiger beginnen, dan is het ook mogelijk om met de Kreuzjochbahn naar het bergstation te gaan, om vanaf daar in ca. 1,5 uur via een gemakkelijke klim over de Panoramaweg naar de hut te wandelen.
Overnachting in Starkenburgerhütte

Dag 3: Starkenburger Hütte – Franz Senn Hütte
De eerste etappe van de beroemde meerdaagse wandeltocht door de Stubai voert van de Starkenburg Hütte naar de Franz Senn Hütte. Over 14,9 km moet een hoogteverschil van 970 meter worden overbrugd. Via de Kalkkögeln, de Dolomieten van de Stubai, kom je in het granietgebergte van de de Stubaier Hauptkammer, het hoogtepunt van deze etappe.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7 uur. Afstand: 15 km
Hoogteverschil: ⇧ 440 m ⇩ 530 m
Overnachting in de Franz Senn Hütte

Dag 4: Franz-Senn-Hütte – Neue Regenburger Hütte
De tweede etappe voert je van de Franz Senn Hütte daluitwaars richting Kuhgschwetz. Vanaf daar begint de klim naar de Schrimmennieder en loop je vervolgens naar het Basslerjoch. Binnen een korte afstand wordt er een groot hoogteverschil van wel 1.150 m overbrugd! Desondanks is deze etappe één van de gemakkelijkste van de Höhenweg. Het 2.828 m hoge Basslerjoch met fenomenaal uitzicht op de Stubaier Hauptkamm is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van deze etappe. Dan loop je terug naar de Schrimmenieder en ga je naar beneden via het zijpad naar de Neue Regensburger Hütte in het dal.
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Duur: 4 uur. Afstand: 8 km
Hoogteverschil: ⇧ 650 m ⇩ 500 m
Overnachting in de Neue Regensburger Hütte

Dag 5: Neue Regensburger Hütte – Dresdner Hütte
De derde etappe voert je vanaf Regensburger Hütte langs de Falbesoner See en via een steile klim naar de Grawagrubennieder. Vervolgens loop je onder de gletsjertong van de Grawawandferner met enkele steile hellingen langs de Mutterburger See. Via een eenvoudige afdaling bereik je het laagst gelegen deel van de Glamergrube en ga je met een klim door de Wilde Grube, langs een bergkam. Tot slot wandel je naar beneden richting de Dresdner Hütte.
Moeilijkheidsgraad: behoorlijk pittig. Duur: 7 uur. Afstand: 12 km
Hoogteverschillen: ⇧ 900 m en ⇩ 850 m
Overnachting in de Dresdner Hütte

Dag 6: Dresdner Hütte – Fulpmes/Telfes im Stubai
Vanaf de Dresdner Hütte kan desgewenst de kabelbaan naar boven worden genomen, om daar de Stubaier Gletscher te kunnen bewonderen. Om terug te keren naar het dal, daal je vanaf de Dresdner Hütte af naar de Mutterbergalm (dalstation van de Stubai Gletscherbahn). Hiervoor zijn 2 mogelijkheden: wandelen via het bergpad 135 (1 uur) of je neemt de Gletscherbahn lift vanaf het middelstation Fernau (5 min lopen). Daar aangekomen is de huttentocht ten einde. Terugkeer naar Fulpmes/Telfes im Stubai en overnachting in Hotel Montana.

Dag 7: Rustdag
Overnachting in Hotel Montana

Dag 8: Vertrekdag
Individueel vertrek

Goed om te weten

Zwaarte: veeleisend
Geschikt voor: ervaren bergwandelaars
Conditie: voldoende fitheid om 4 tot 7 uur per dag te (berg)wandelen
Route: goed gemarkeerde wandelroute met gele bordjes waarop de afstanden naar de hutten staan en rood/witte markeringen
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van de huttentocht sterk aangeraden