Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Gesäuse National Park Trail

Prijzen en beschikbaarheid
Machtige kalkbergen, wildwater en een wereldberoemd klooster. Midden in de Ennstaler Alpen vind je ‘’de universiteit van het bergbeklimmen’’, het hart van het jongste nationale park en het decor van een spectaculaire huttentocht voor de ervaren bergwandelaar.

De 6-daagse trail begint en eindigt in Admont Abbey (Duits: Stift Admont), een cultureel hoogtepunt van dit bergavontuur. Wandel door de ongerepte natuur over bergpaden, door magische (lariks)bossen, langs de wilde Enns rivier en over almen naar de hoge bergtoppen. Geniet van ongekende panoramische uitzichten en de meest bijzondere zonsondergang. Overnachten op de mooiste plekjes in traditionele berghutten waar anderen niet kunnen komen.

Het Gesäuse National Park is een mekka voor berg- en natuurliefhebbers. De plek voor een pittige huttentocht zoals die hoort te zijn, vol natuur en avontuur. Met als bonus, een beetje cultuur!

Mogelijkheden

Gesäuse National Park Trail
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
v.a. €423 p.p.

Inbegrepen

1 overnachting in een hotel (voorafgaand aan de wandeltocht)
4 overnachtingen in een berghut
5x ontbijt
4x diner
Transfer vanaf het eindpunt terug naar Admont
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Extra overnachting(en) voor of na de wandeltocht: op aanvraag

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 12 jaar
Toeslag voor 1-persoonskamer (in het hotel): € 49
Bereikbaarheid: Admont is goed te bereiken per auto (1009 km vanaf Utrecht)
Groepsboekingen vanaf 9 personen: op aanvraag

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Gesäuse National Park Trail op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Individuele aankomst in Admont, de ‘Poort tot het National Park Gesäuse’. Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de trekking. Als je zin hebt kun je de grootste kloosterbibliotheek ter wereld bezichtigen!
Overnachting in hotel

Dag 2: Etappe 1. Admont - Mödlingerhütte
Na het ontbijt maak je je klaar voor de eerste wandeling - ‘culture meets nature’: van het wereldberoemde Admont klooster naar de voet van de wilde bergketen Reichenstein. Langs Röthelstein Castle (Duits: Schloss Röthelstein) door Kaiserau en idyllische alpenweiden die uitkijken op de rotsachtige Admonster Reichenstein (2.251 m). Aan het einde van een goede wandeling kom je aan bij de berghut, die een fenomenaal panoramisch uitzicht biedt op de toppen van Großen Ödstein, Admonter Reichenstein and Sparafeld. Genieten!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5,5 uur. Afstand: 14,4 km
Hoogteverschil: ⇧ 1237 m ⇩ 360 m
Overnachting in berghut

Dag 3: Etappe 2. Mödlingerhütte - Hesshütte
Oases te midden van steile rotswanden: via het beroemde bergbeklimmersdorp Johnsbach wandel je naar de voet van de Hochtor. Deze ultra-prominente berg is met 2.369 m de hoogste berg van de Ennstaler Alpen. Een bijzondere route met steile grindpaden, afgewisseld door vlakken stukken door bossen, bergweiden en lariksbossen. Onderweg kom je langs het Johnsbacher Bergsteigerfriedhof, een 200 jaar oude begraafplaats die de graven van diverse bergbeklimmers herbergt.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5,5 uur. Afstand: 13,2 km
Hoogteverschil: ⇧ 950 m ⇩ 770 m
Overnachting in berghut

Dag 4: Etappe 3. Hesshütte - Ennstaler Hütte
Ga je graag buiten de gebaande paden? Deze etappe neemt je mee langs de wilde en romantische Hartelsgraben en Enns rivier naar de oudste berghut in het nationale park. De route leidt naar de Sulzkarhund, een karakteristieke rotsformatie die qua vorm doet denken aan een hond, vandaar de naam. Vanaf de rand zie je duidelijk de afdaling in de Sulzkar en zet je koers richting de Almenboden - ervaar de Gesäuse off the beaten track! Eenmaal aangekomen bij de berghut, kun je heerlijk bijkomen op het bijzonder gelegen terras.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7,5 uur. Afstand: 18,9 km
Hoogteverschil: ⇧ 1230 m ⇩ 1383 m
Overnachting in berghut

Dag 5: Etappe 4. Ennstaler Hütte – Haindlkarhütte
Vanaf de Ennstaler Hütte loop je tot aan het kruispunt Landlereck en vervolg je naar Gstatterboden. Breng (eventueel) een bezoekje bij het National Park Paviljoen – het bezoekerscentrum van Gesäuse met een café en tentoonstelling. Neem in ieder geval de tijd voor een pauze bij de Weidendom. Een soort levendig bouwwerk of landschapsarchitectuur met een labyrint van beukenhagen, omgeven door een uniek bergpanorama. Los je de raadsels op om de uitweg te vinden? Naarmate je dichter bij de rotswanden van de Hochtor komt, worden de wandelpaden smaller en het landschap grover. Slapen doe je in de meest rustieke hut van de Gesäuse, een mooie plek voor de laatste overnachting. En met een beetje geluk tref je een hele bijzondere zonsondergang.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5,5 uur. Afstand: 14,7 km
Hoogteverschil: ⇧ 602 m ⇩ 1028 m
Overnachting in berghut

Dag 6: Vertrekdag
Geniet van je laatste ontbijt en maak je klaar voor de laatste wandeling. Vanaf de Haindlkarhütte daal je op dezelfde weg als gisteren af naar de parkeerplaats Haindlkarhütte. Vanaf daar word je per transfer terug naar Admont gebracht. Einde van de wandelvakantie.
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Duur: 1,5 uur. Afstand: 3,2 km
Hoogteverschil: ⇧ 0 m ⇩ 579 m

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 3
Geschikt voor: ervaren bergwandelaar
Conditie: voldoende fitheid om 5 tot 7 uur per dag te (berg)wandelen, tredzekerheid en geen hoogtevrees
Route: (meestal) goed gemarkeerde bergpaden met rood/witte markeringen en gele bordjes waarop de afstanden naar de hutten staan
In het hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een slaapzaal (Matratzenlager) en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
In de berghut is een lakenzak verplicht. LET OP: voor zomer 2020 is het verplicht om een eigen slaapzak en kussensloop mee te nemen
In verband met de beperkte beschikbaarheid van de accommodaties op de berg/langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden