Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Brenta Dolomiti Trail

Prijzen en beschikbaarheid
In het noordwesten van Trentino vind je de Brenta Dolomieten, een surrealistische bergwereld met steile rotswanden en ruige pieken boven de 3000 meter; het decor voor een spectaculaire huttentocht.

Wandel van hut naar hut en van groene weelderige bossen, watervallen, rotsachtig gebergte tot aan het azuurblauwe meer van Molveno. Ver weg van de bewoonde wereld bevind je je in een onvergetelijk landschap van rotswanden, met uitzicht op de meest ruwe toppen van de Dolomieten. Als bonus ga je bovendien een dag met een privé UIAGM-berggids op pad over één van de mooiste via ferrata routes van de Alpen: de Via delle Bochette Centrale. Aan het eind van de dag verkleuren de steile kalkrotsen en word je beloond met een unieke zonsondergang.

Voorafgaand en na afloop van deze bijzondere huttentocht verblijf je in een pittoresk dorpje in het dal. In de bergen slaap je in zgn. rifugio, ofwel berghutten, op de meest bijzondere plekken. De ultieme 'Dolomietenervaring' gegarandeerd!

Mogelijkheden

6-daagse huttentocht (17 jr/volw)
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 17 jaar
6-daagse huttentocht (10-16 jr)
All-in prijs met korting voor kinderen van 10-16 jaar (als 3e of 4e persoon op de kamer)

Inbegrepen

2 overnachtingen in Val di Sole (voorafgaand aan en na afloop van de wandeltocht)
3 overnachtingen in een berghut
5x ontbijt
5x diner
1 dag met een lokale Engels/Duits sprekende UIAGM-berggids
Benodigde uitrusting voor de via ferrata
Informatiepakket en 1 Tabacco wandelkaart

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 10 jaar (lengte min. 1.50 m)
Bovenstaande prijs is vastgesteld o.b.v. 4 personen
Omwille van veiligheid en professionaliteit geldt een maximum aantal van 5 personen per gids
Korting bij 5 personen: € 30 p.p.
Toeslag bij 3 personen: € 50 p.p.
Toeslag bij 2 personen: € 145 p.p.
Boekingen voor 1 persoon: op aanvraag
Pakketprijzen voor kinderen t/m 12 jaar zijn geldig op een kamer met minimaal 2 volbetalende personen, met een maximum van 4 personen per kamer (o.b.v. beschikbaarheid)
Parkeren: je kunt de auto gratis parkeren bij de accommodatie in het dal, ook gedurende de huttentocht
Bereikbaarheid: Val di Sole is goed bereikbaar per auto (ca 1.114 km vanaf Utrecht)
Deze huttentocht combineren met een vakantie elders in Italië of in één van de omringende landen? Wij hebben volop leuke mogelijkheden, ook buiten onze website om en denken graag vrijblijvend met je mee. Informeer ons over je wensen en we gaan voor je op zoek naar passende mogelijkheden.

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking
Toeristenbelasting tijdens de overnachtingen in het dal
Eten en drinken tijdens het wandelen
Drankjes bij het avondeten
Bus van het hotel naar het beginpunt en aan het eind weer terug naar het hotel

Brenta Dolomiti Trail op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Individuele aankomst in de vallei van de zon: Val di Sole. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kun je van de gelegenheid gebruik maken om de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de komende wandeldagen.
Overnachting in comfortabel hotel

Dag 2: Vallesinella watervallen (2.273 m)
Klaar voor vertrek? De bus brengt je naar Madonna di Campiglio, een mondain bergdorpje in de Italiaanse Alpen, dat van oudsher onder wintersporters een zeer populaire bestemming is. Daar bevindt zich het startpunt van deze trail! Omringd door lariksbossen volg je het pad langs de Sarca di Vallesinella rivier, die stroomopwaarts de Vallesinella watervallen vormt. Via een reeks van bruggetjes klim je omhoog en langs de watervallen. Zodra je de boomgrens passeert, op zo'n 2.000 m hoogte, verandert het landschap radicaal: het weelderige bos maakt plaats voor de karakteristieke Dolomieten; de eerste berghut is bereikt!
Duur: 3 uur
Hoogteverschil: 720 m ⬆ en 0 m ⬇
Overnachting in berghut

Dag 3: Brentei (2.580 m)
Wakker worden met een adembenemend uitzicht op grote hoogte. Na het ontbijt maak je je klaar voor de volgende tocht: een milde afdaling tussen rotsen en naaldbomen, die vervolgens leidt naar een panoramisch pad dat al stijgend en dalen langs de bergkustlijn loopt. Eenmaal aangekomen bij de grote groene vlakte, aan de voet van de Crozzon di Brenta kun je even uitrusten en genieten van de prachtige omgeving. Tussen de ruige rotsen wandel je verder omhoog richting Conca degli Sfulmini, een van de mooiste plekjes van de Dolomieten en de locatie van jullie volgende slaapplek.
Duur: 3 uur
Hoogteverschil: 720 m ⬆ en 370 m ⬇
Overnachting in berghut

Dag 4: Bochette Centrali (2.491 m)
Vandaag is het zover! Na de ontmoeting met de berggids volgt een gemakkelijk klim over een kleine gletsjer. Daarna trek je de klimset aan en maak je je klaar voor de Bocchette Centrali. Na de technische uitleg van de gids vertrekken jullie. Het is technisch geen ingewikkelde route, dus je kunt optimaal genieten van deze bijzondere ervaring. Behendig bewegen jullie je voort langs diepe richels, verticale ladders, schilderachtige uitzichten op het meer van Molveno en de karakteristieke doorgang onder de Campanil Basso piek maken de Bochette Centrali een van de mooiste via ferrata routes in de Alpen.
Duur: 3,5 uur
Overnachting in berghut

Dag 5: Vallesinella (1.513 m)
Na een korte klim naar de pas die Val Rendena van de Molveno-zijde scheidt, begint de afdaling terug naar de vallei. Op het eerste stuk van het pad kun je wat sneeuw tegenkomen gevolgd door een rotsachtig couloir, maar hiervoor is er geen technisch materiaal vereist. De route gaat verder op goed gemarkeerde paden en brengen je vanuit de rotsachtige Dolomieten terug naar de weelderige bossen aan het rand van het dorp Madonna di Campiglio. Bij terugkomst neem je de bus terug naar het hotel.
Duur: 4,5 uur
Hoogteverschil: 300 m ⬆ en 1.300 m ⬇
Overnachting in comfortabel hotel

Dag 6: Vertrekdag
Het einde van de wandelvakantie.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 2
Conditie: voldoende fitheid om tot 5 uur per dag te (berg)wandelen
Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten moet je geen hoogtevrees hebben
In het hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een slaapzaal en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
In de berghut is een lakenzak verplicht. Deze kan desgewenst ter plaatse worden aangeschaft: € 15 p.p.
LET OP: voor zomer 2020 geldt dat in het kader van je eigen bescherming wordt aangeraden om een eigen slaapzak en kussensloop mee te nemen. Mocht dit niet lukken of niet wenselijk zijn, volstaat een lakenzak
We werken enkel met internationaal gecertificeerde berggidsen die zijn aangesloten bij de internationale gidsenbond (UIAGM), waardoor je veiligheid wordt gegarandeerd
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van deze huttentocht sterk aangeraden