Klanten geven ons gemiddeld een 9,3
Bel ons: 010 - 767 00 97

Beklimming Mt. Triglav

Prijzen en beschikbaarheid
Het opzoeken van je fysieke grenzen en de spectaculaire uitzichten maken het beklimmen van de Mt. Triglav wellicht één van de hoogtepunten van je vakantie in Slovenië! Zowel letterlijk als figuurlijk.

Mensen komen van heinde en verre om de bekendste, meest bijzondere en hoogste berg van Slovenië (2.864 m) te beklimmen. Mt. Triglav fungeert als nationaal symbool en heeft een bijzondere status. Deze heilige berg dankt zijn naam enerzijds aan zijn kenmerkende vorm en anderzijds aan de hoogste ‘driekoppige’ Slavische god: Triglav.

De beklimming van de Mt. Triglav is een uitdagende trekking en vergt een flinke dosis uithoudingsvermogen, maar is mede daardoor ook zo ontzettend gaaf. Tijdens de pittige klim aan het eind via de klettersteig, zal de adrenaline door je lijf stromen! Maar zodra je top bereikt, word je beloond met een prachtig uitzicht en ben je gegarandeerd een onvergetelijke ervaring rijker!

Mogelijkheden

Trekking Mt. Triglav
2-daagse bergtrekking, waarbij in 2 dagen de hoogste berg van Slovenië wordt beklommen. De tocht begint en eindigt in Bled.
v.a. €245 p.p.

Inbegrepen

Professionele en hooggekwalificeerde Engels sprekende lokale berggids
Transfer van Bled naar het vertrekpunt en terug
Huur van de benodigde via ferrata klimset (o.a. helm en klimgordel)
Foto’s ter herinnering (genomen door gidsen)

Optioneel (tegen betaling)

Huur van wandelstokken en rugzak: op aanvraag
Overnachting(en) in Bled voor of na de trekking: op aanvraag

Bijzonderheden

Er wordt een minimale groepsgrootte gehanteerd van 3 personen. Onze ervaring heeft inmiddels geleerd dat vrijwel alle geplande trekkings doorgaan, zeker in het hoogseizoen. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, wordt in overleg gezocht naar een nieuwe datum of kan desgewenst worden gekozen voor een privé trekking met eigen gids (met toeslag).
Het is ook mogelijk om de trekking in 1 dag te doen (12-14 uur wandelen: alleen voor zeer ervaren bergwandelaars). Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking
Overnachting in de berghut (vanaf ca € 45 p.p. o.b.v. halfpension)
Eten en drinken tijdens de trekking

Beklimming Mt. Triglav op de kaart

Meer informatie

Dag 1: Krma Valley - Kredarica
Vanuit Bled vertrek je met de transfer naar Krma Valley. Vanaf Krma Valley start de wandeling naar de Kredarica mountain hut.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6-8 uur.
Overnachting in Kredarica berghut.

Dag 2: Kredarica berghut – bergtop – Krma Valley
Vanaf de berghut wordt de koers gezet richting naar de top van de Mt. Triglav. Na het bereiken van het allerhoogste punt van de Julische Alpen, kan je genieten van een prachtig uitzicht. Hierna wandel je terug naar de vallei en brengt de transfer je terug naar Bled.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6-8 uur

Ben je benieuwd wat je te wachten staat tijdens dit avontuur? Bekijk de video voor een voorproefje!

Fysieke fitheid

Conditie: fit genoeg om 6 tot 8 uur per dag te (berg)wandelen
Geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar, mits voldoende fit om lang te kunnen lopen

Goed om te weten

In verband met de beperkte beschikbaarheid van de accommodatie op de berg wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden.