Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Gletsjertrekkings

De luchttemperatuur is 20 graden en van onder je voeten komt er een bepaalde koelte die je alleen van de winter kent: sneeuw! Op verschillende plaatsen in de Alpen is het mogelijk om deze immense ijsmassa in de zomer van dichtbij te bewonderen én te ervaren. Wandelen op een gletsjer is een bijzondere ervaring en minder lastig dan het misschien lijkt. Zowel jong als oud kan, zij het onder begeleiding van een goede gids, over de eeuwige sneeuw lopen!

Benieuwd naar andere mogelijkheden? Neem dan contact met ons op per mail op info@alpenreizen.nl of bel ons op 010 - 767 00 97.

Een greep uit de mogelijkheden
Selecteer op land:
 

Meer informatie

Niveaus

Een gletsjertocht kan je op verschillende niveaus doen. Het is mogelijk om alleen een wandeling te maken door de sneeuw en over het blauwe ijs. Iets uitdagender is een wandeling door een gletsjerspleet. Voor de echte durfallen is het ook mogelijk om de stijgijzers onder te binden en te gaan klimmen.

De meeste gletsjers zijn in Oostenrijk te vinden. Van de 8 gletsjers in Oostenrijk liggen er 5 in Tirol. De grootste is de Pasterze Gletsjer in Karinthië.

Let op

Bij de meeste aanbieders is sprake van een minimum leeftijd
Warme kleding nodig tijdens de tocht