Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Mountainbike bestemmingen

In plaats van het gezellige rondje in het weekend of een toertocht door het polderlandschap van ons vlakke landje, nodigen we je uit om de kick van mountainbiken in de Oostenrijkse bergen te ervaren.
Ideaal tijdens de zomervakantie of voor een lang weekend met vrienden!

Geniet met elkaar van de mooiste MTB-routes, lange klimmen en spannende afdalingen, terwijl je onderweg wordt getrakteerd op de meest spectaculaire panorama’s. Nergens anders smaakt het biertje beter dan op het terras aan het eind van een dag mountainbiken in de bergen. Om je ’s avonds te laten verwennen met een overheerlijk diner in je hotel of plaatselijke restaurant, terwijl de plannen voor de volgende dag worden gesmeed.

Oostenrijk biedt een zeer uitgebreid netwerk aan MTB-routes, met zowel eenvoudige routes voor beginners als voor ervaren mountainbikers, die op zoek zijn naar de ultieme adrenaline kick!

Mountainbike bestemmingen op de kaart

Meer informatie

Mountainbike-regio Saalbach-Hinterglemm

Misschien wel het meest gevarieerde en uitgebreide mountainbikegebied in heel Oostenrijk. De regio Saalbach/Hinterglemm is een paradijs voor mountainbikers van elk niveau. De variatie in dit gebied is enorm; het maakt niet uit of je een beginner bent, zeer geoefend of zelfs professional; er is volop keuze voor ieder niveau. Je vindt er zowel lange routes waarbij je veel klimt, maar ook routes waarbij het stijgen en dalen elkaar afwisselen.
Door haar infrastructuur en type MTB-routes, is dit gebied vooral ook internationaal geliefd bij downhill mountainbikers. Er is een ruimte keuze aan downhill trails, waar je met een enorme vaart naar beneden kan stuiven. Eén van de hoogtepunten is het bikepark in het naastgelegen Leogang, waar je een reeks spectaculaire downhill trails tot je beschikking hebt, die variëren van razendsnelle trails voor gevorderden tot trails voor beginners. En zodra je weer beneden bent, laat je je weer met fiets en al naar boven brengen voor weer een volgende adrenaline kick. Met de Jokercard, die je gratis krijgt bij onze accommodaties in Saalbach/Hinterglemm, kun je onbeperkt gebruik maken van de bergliften. Los van het gemak, maakt dit je mountainbike vakantie wel heel voordelig!

Bekijk ons aanbod in Saalbach

Mountainbike-regio Flachau

Flachau is een gebied dat wordt gekenmerkt door een groot aantal routes enerzijds en tevens de moeilijkheidsgraad van de routes anderzijds. Voor de beginnende mountainbiker is dit gebied daarom misschien iets te hoog gegrepen.
Flachau is ideaal voor geoefende mountainbikers, die houden van lange tochten en niet vies zijn van een stevige klim. Voor downhill mountainbikers is Flachau dan ook niet het meest geschikte gebied, aangezien klimmen een belangrijk onderdeel uitmaakt van bijna elke route en de afdalingen vaak niet gebouwd zijn op snelheid of actie. Voor de nodige afwisseling heeft Flachau naast lange routes ook een aantal MTB-routes, die iets technischer zijn en spannender. Volop fietsplezier te beleven dus voor de geoefende mountainbiker!

Bekijk ons aanbod in Flachau

Mountainbike-regio Achenkirch am Achensee

Liefhebbers van lange tochten zijn in Achenkirch am Achensee aan het goede adres; hier vind je tochten variërend van enkele uren tot dagvullende MTB-routes van 13 uur en meer. Bijzonder aan deze regio is de Achensee, waar veel routes op uitkijken. Aan prachtige uitzichten ontbreekt het in dit gebied sowieso niet: het landschap is adembenemend. Vooral ook in de herfst een absolute aanrader!
Hoewel Achenkirch zich voornamelijk richt op de ietwat meer ervaren mountainbikers, kan je als beginner prima terecht in Achenkirch, mits je natuurlijk wel beschikt over een redelijk goede conditie. De relatief grote hoeveelheid meren, net over de grens met Duitsland, bied je ook de mogelijkheid om een aantal vrij vlakke routes te rijden. De routes in deze omgeving liggen wel iets meer verspreid dan in de andere gebieden.

Bekijk ons aanbod aan de Achensee

Mountainbike-regio Lermoos

Lermoos heeft ongeveer het hetzelfde aantal routes als Flachau maar biedt meer variatie. Het gebied is net als Flachau niet ideaal voor beginners, maar ook voor de minder geoefenden valt er nog genoeg te zien en te doen. Er zijn routes met een moeilijkheidsgraad van ‘mittel’ tot ‘schwer’, die beginnen bij 5 kilometer en oplopen tot een route van zo’n 110 kilometer. Genoeg afwisseling dus!
Je vindt er daarentegen ook trails die meer techniek vereisen, wat goed nieuws is voor mensen die hun vaardigheden op de proef willen stellen. Zo is er de snelle ‘Forest Thunder’ freeride route, waarbij je geen meter klimt, maar wel met een flinke snelheid naar beneden kunt racen. Voor het geval zo’n freeride route niet aan jou besteed is, dan zijn ook genoeg routes die minder technisch zijn en waar je relaxed kunt genieten van de omgeving.

Bekijk ons aanbod in Lermoos

Mountainbike-regio Sölden

Sölden heeft bijna net zoveel routes als Saalbach/Hinterglemm en doet zeker ook niet onder als het aankomt op de kwaliteit van de routes. Het is een gebied met veel verschillende typen MTB-routes en is ook nog eens van alle gemakken voorzien door bergliften en de restaurants langs de routes.
Je vindt in deze omgeving een prettige combinatie van brede en rustige routes en snelle downhill single trails. De meeste routes beginnen bij hetzelfde punt dicht bij het centrum. Je kan deze routes helemaal van begin tot eind afleggen, maar als je liever alleen bergaf gaat, dan kan je gewoon de lift naar boven pakken en je favoriete deel van de route doen. De single trails zijn vaak pittig, maar oefening baart kunst!

Bekijk ons aanbod in Sölden

Mountainbike-regio Gaschurn

Circa 20 routes liggen verspreid over Gaschurn en omstreken; minder dan de andere van de genoemde gebieden op, maar laat dit je niet weerhouden om deze bestemming te kiezen. Gaschurn is op het gebied van mountainbiking zeker de moeite waard!
Hoewel deze regio relatief minder MTB-routes heeft dan de mountainbike-regio’s, zijn er in Gaschurn een aantal unieke trails te vinden, die je nergens anders zal treffen. Zo is er een spectaculaire downhill route, waarbij je deels over een piste heen racet en vervolgens weer met hoge snelheid het bos in schiet. Daarnaast is er ook een goede selectie aan routes waarbij de snelheid wat lager ligt en je wat meer tijd hebt om het schitterende bergpanorama te aanschouwen.

Bekijk ons aanbod in Gaschurn - St. Gallenkirch