Klanten waarderen onze service op 4,7 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

2 Nations Fietstour

Prijzen en beschikbaarheid
Ontdek de prachtige Zwitserse én Franse Alpen per fiets! Rustig fiets je langs de indrukwekkende panorama’s vanuit de Zwitserse Alpen de grens over. Vanuit de eeuwenoude wereldstad Genève de natuur in naar de Franse historische stad, Annecy.

Tijdens deze 3-daagse fietsvakantie kom je langs het meer van Genève, de rivier de Rhône, over op de zijtak, le Fier en verder langs het water en bereik je uiteindelijk de monding in het meer van Annecy. De tour kent relatief onbekende, rustige wegen langs prachtige berglandschappen voor de natuurliefhebber. Op de weg terug richting Genève staat er nog een kleine klim te wachten over het Franse Salève gebergte.

Over de uitgestippelde routes fiets je gemiddeld 60 kilometer per dag langs de wateren, boerderijen, verschillende wijnvelden en sfeervolle bergdorpjes. Overnachten doe je in middenklasse hotels en je bagage wordt gebracht. Kortom, de ideale tocht voor natuur- én fietsliefhebbers.

Mogelijkheden

2 Nations Fietstour
3-daagse fietsvakantie, waarbij je van het meer van Genève langs de Rhône naar Annecy fietst en waarbij in totaal ca. 210 km wordt afgelegd. Overnachting in 2-sterrenhotels. De tour begint en eindigt in Genève.
2 Nations Fietstour+
3-daagse fietsvakantie, waarbij je van het meer van Genève langs de Rhône naar Annecy fietst en waarbij in totaal ca. 210 km wordt afgelegd. Overnachting in een 2- en 3-sterrenhotel. De tour begint en eindigt in Genève.

Inbegrepen

2 overnachtingen in een middenklasse hotel
2x ontbijt
1x diner
Bagagevervoer
Toeristenbelasting
GPS-apparaat met routes
Routekaart
Contactpersoon ter plaatse

Optioneel (tegen betaling)

Toeslag 1-persoonskamer: vanaf € 55 p.n.
Extra nachten in Seyssel of Annecy: op aanvraag
Huurfiets hybride € 50 / full carbon racefiets € 100 / elektrische fiets € 105. De fiets staat voor je klaar en wordt aan het eind van de rit weer opgehaald. Helm, zadeltasje, slot, waterhouder en -fles, reparatieset en multi-tool worden bijgeleverd.

Bijzonderheden

Te boeken vanaf 2 personen
Minimumleeftijd: 8 jaar
Vertrek: maandag en zaterdag. Wil je liever een andere dag vertrekken? Neem contact met ons op
Groepsboekingen vanaf 4 personen: 15% korting

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

2 Nations Fietstour op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aakomst Geneve – fietstocht naar Seyssel – Lange route: 90 km, 1970 klimmeters; korte route: 70 km, 875 klimmeters

Het avontuur begint aan de rand van de Zwitserse stad Genève, wat gemakkelijk te bereiken is via een korte tramrit. Het personeel van Cyclomundo ontvangt je daar en mag je je kaart en GPS-apparaat in ontvangst nemen. Onderweg heb je nog één keuze te maken, ga je voor de lange of de korte route. Voordat je de grens overgaat richting Frankrijk lopen beide route langs de Rhône waarbij je typische Zwitserse dorpjes, boerderijen en wijnvelden passeert. Vanaf de grens kun je kiezen voor een extra lus over de Col de Richmond en de Col de la Biche met op de achtergrond het geluid vele vogels en rinkelende koebellen voordat je aankomt in Seyssel

Dag 2: Seyssel naar Annecy – 39 km, 793 klimmeters

Seyssel, een pittoresk stadje aan de oever van de rivier de Rhône. Neem tijdens je overnachting de tijd om kennis te maken met het plaatsje, want op dag twee staat er een relatief korte route op het programma naar de volgende plek aan het water, Annecy. De stad is gelegen aan het meer van Annecy en wordt ook wel het Venetië van de Alpen genoemd door de pastelgekleurde gebouwen, klinkerstraatjes en een doolhof aan kanalen.

Dag 3: Annecy naar Geneva – 71 km, 1339 klimmeters

De laatste dag van de tour heeft nog een aardige afstand om te overbruggen. De route leid je langs het Massif des Brone, waarna er een verfrissende stop plaats vindt in Cruseilles. Hier vandaan beklim je de Salève, op de top heb je een uniek uitzicht op Genève en het meer, vervolgens daal je af tot in Genève, het einde van de tour.

Goed om te weten

Zwaarte: uitdagend
Conditie: voldoende fitheid om 5 uur per dag te fietsen
Route: gedurende deze individuele tour fiets je langs de meren van Genève en Annecy. Verder kom je langs de rivier de Rhône en verschillende bergpanorama's. In totaal wordt zo'n 200 km afgelegd, waarbij op eigen tempo wordt gefietst met behulp van een GPS-apparaat en/of naar wens een routekaart.
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van de fietstour sterk aangeraden.