Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97
Door de komst van de zgn. ‘lowcost airlines’ hebben velen inmiddels het dagje kerstmarkt verruild voor een weekendje kerstshoppen in één van de andere Europese steden om kerst- of sinterklaasinkopen te doen. Vooral Oostenrijkse steden zijn de laatste jaren erg in trek bij Nederlanders. Bijvoorbeeld Innsbruck. Een prachtige stad, in deze tijd al sfeervol op zich, mét een kerstmarkttraditie.

Het indrukwekkende bergmassief rondom Innsbruck zorgt voor een bijzonder sfeervol achtergronddecor voor een weekendje kerstshoppen. Deze stad in Tirol ademt in de periode voor kerst het ultieme kerstgevoel. Alleen al slenteren langs sfeervolle kraampjes vol lekkernijen en unieke of grappige spullen, met op de achtergrond de sfeervolle kerstliedjes, zorgt er al voor dat het ultieme kerstgevoel in je naar boven komt. Op de markten geen geschikt kado gevonden? Dan kun je altijd nog gaan shoppen bij de boetiekjes en warenhuizen in het centrum.

Meer informatie over stedentrip Innsbruck

Kerstmarkten Innsbruck op de kaart

Meer informatie

1. Christkindlmarkt Altstadt

Omringd door middeleeuwse panden in de oude binnenstad van Innsbruck kun je jezelf onderdompelen in de meest traditionele kerstmarkt van de stad. Onder het genot van een glühwein klinkt de vrolijke kerstmuziek bij het 15e eeuwse Goldenes Dachl, het bekendste symbool van Innsbruck. Deze kerstmarkt kun je bezoeken van half november tot Kerst.

2. Christkindlmarkt Marktplatz

Door de spannende kermisattracties is deze markt een belevenis voor het hele gezin. Het hoogtepunt van de markt is de 14 meter hoge kerstboom van Swarovski-kristallen. De boom met duizenden glinsterende stenen in combinatie met de kerstkraampjes lijken net het decor van een sprookje. Dagelijks geopend van half november tot Kerst.

3. Christkindlmarkt Maria-Theresien-Straße

De Maria Theresien Strasse is de belangrijkste winkelstraat van Innsbruck. De kerstmarkt op de Maria-Theresien-Straße, met zicht op de Nordkette, is dan ook de bekendste van Innsbruck. Van eind november tot begin januari zijn de kerstkraampjes dagelijks geopend, met uitzondering van 1e Kerstdag.

4. Christkindlmarkt Hungerburg

Minder bekend, maar heel bijzonder, is de panoramamarkt op de Hungerbrug; een kleinere kerstmarkt, die met zijn prachtige ligging en uitzicht de moeite waard is om te bezoeken. Deze kerstmarkt kan je bereiken via de nieuwe Hungerburgbahn. Geopend van half november tot Kerst.

5. Wiltener Weinachtszauber

Deze 'magische' markt kan het best omschreven worden als rustig, romantisch en zeer bijzonder. De ideale plek voor bezinning. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht! Lekkernijen in overvloed. Geopend: eind november tot Kerst.

6. Christkindlmarkt St. Nikolaus

Van eind november tot Kerst kun je op het Hans Brenner-plein genieten van typische kerstgeuren, de lichtjes en stilte. Een kleine, rustige markt voor het hele gezin.