Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97
Door de komst van de zgn. ‘lowcost airlines’ hebben velen inmiddels het dagje kerstmarkt verruild voor een weekendje kerstshoppen in één van de andere Europese steden om kerst- of sinterklaasinkopen te doen. Vooral Oostenrijkse steden zijn de laatste jaren erg in trek bij Nederlanders. Bijvoorbeeld Innsbruck. Een prachtige stad, in deze tijd al sfeervol op zich, mét een kerstmarkttraditie.

Het indrukwekkende bergmassief rondom Innsbruck zorgt voor een bijzonder sfeervol achtergronddecor voor een weekendje kerstshoppen. Deze stad in Tirol ademt in de periode voor kerst het ultieme kerstgevoel. Alleen al slenteren langs sfeervolle kraampjes vol lekkernijen en unieke of grappige spullen, met op de achtergrond de sfeervolle kerstliedjes, zorgt er al voor dat het ultieme kerstgevoel in je naar boven komt. Op de markten geen geschikt kado gevonden? Dan kun je altijd nog gaan shoppen bij de boetiekjes en warenhuizen in het centrum.

Meer informatie over stedentrip Innsbruck
  • kerstmarkt innsbruck (4)
  • kerstmarkt innsbruck (2)
  • kerstmarkt innsbruck (3)
  • kerstmarkt innsbruck (1)
  • kerstmarkt innsbruck (5)

Kerstmarkt Innsbruck op de kaart

Meer informatie

1. Christkindlmarkt Altstadt

Omringd door middeleeuwse panden in de oude binnenstad van Innsbruck kun je jezelf onderdompelen in de meest traditionele kerstmarkt van de stad. Onder het genot van een glühwein klinkt de vrolijke kerstmuziek bij het 15e eeuwse Goldenes Dachl, het bekendste symbool van Innsbruck. Deze kerstmarkt kun je bezoeken van half november tot Kerst.

2. Christkindlmarkt Marktplatz

Door de spannende kermisattracties is deze markt een belevenis voor het hele gezin. Het hoogtepunt van de markt is de 14 meter hoge kerstboom van Swarovski-kristallen. De boom met duizenden glinsterende stenen in combinatie met de kerstkraampjes lijken net het decor van een sprookje. Dagelijks geopend van half november tot Kerst.

3. Christkindlmarkt Maria-Theresien-Straße

De Maria Theresien Strasse is de belangrijkste winkelstraat van Innsbruck. De kerstmarkt op de Maria-Theresien-Straße, met zicht op de Nordkette, is dan ook de bekendste van Innsbruck. Van eind november tot begin januari zijn de kerstkraampjes dagelijks geopend, met uitzondering van 1e Kerstdag.

4. Christkindlmarkt Hungerburg

Minder bekend, maar heel bijzonder, is de panoramamarkt op de Hungerbrug; een kleinere kerstmarkt, die met zijn prachtige ligging en uitzicht de moeite waard is om te bezoeken. Deze kerstmarkt kan je bereiken via de nieuwe Hungerburgbahn. Geopend van half november tot Kerst.

5. Wiltener Weinachtszauber

Deze 'magische' markt kan het best omschreven worden als rustig, romantisch en zeer bijzonder. De ideale plek voor bezinning. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht! Lekkernijen in overvloed. Geopend: eind november tot Kerst.

6. Christkindlmarkt St. Nikolaus

Van eind november tot Kerst kun je op het Hans Brenner-plein genieten van typische kerstgeuren, de lichtjes en stilte. Een kleine, rustige markt voor het hele gezin.

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 99 reviews
11-05-2021
Boeking actieve gezinsvakantie
Het boeken van onze vakantie verliep voorspoedig en er werd rekening gehouden met onze wensen. Tevens was de correspondentie zeer goed en snel. Mooi om te zien dat er met veel enthousiasme en passie ...
17-05-2021
Boeking huttentocht
Wij hebben onze boeking voor een huttentocht voor juli 2021 net afgerond met Alpenreizen.nl.
Heel tevreden over de service. Ik kreeg altijd heel snel antwoord op een vraag en Britt heeft er alles aan...
25-08-2020
Fantastische organisatie
Fantastische organisatie, alles perfect en vlot geregeld. Goede begeleiding. Goede inpaklijst.
Op ons verzoek goede mix van basic/wat luxere onderkomens en half pension/logies ontbijt. Ook erg mooie ...
05-07-2020
Alpenreizen snapt wat service is
Onze eerste actieve gezinsvakantie geboekt bij Alpenreizen. Heel prettig en vlot contact. Mensen zijn zeer vriendelijk, behulpzaam en betrokken. We hebben een leuk programma samengesteld. We hebben e...
11-06-2020
Snel, kwalitatief en to the point.
Ik ben zeer tevreden door de zeer vlotte en vriendelijke opvolging. Snel, kwalitatief en to the point. Een zeldzaamheid in Coronatijd waarin andere reisagentschappen zich verschuilen achter schimmige...
14-04-2021
Snel, vriendelijk en waar voor geld!
Vorig jaar een uitstekend georganiseerde huttentocht gelopen, daarom ook dit jaar weer via AlpenReizen geboekt. Met nog een openstaande vraag zelfs de bevestingingstermijn verlengd. Top service!
03-07-2020
Kwaliteitsvolle dienstverlenging
Kwaliteitsvolle, vriendelijke en correcte begeleiding, zeker in tijden van Corona.
13-07-2020
Vakkundig en goed georganiseerd
Een persoonlijke benadering en snel contact maakt het boeken bij AlpenReizen erg prettig. Ondanks de corona crisis en slechts kort van te voren boeken, is de huttentocht in Oostenrijk alsnog snel geo...
22-07-2020
Super goede service en een persoonlijke aanpak
Op zoek naar een huttentocht kwamen we uit bij Alpenreizen. Super goede service, op maat gemaakt en een persoonlijke aanpak. Ze nemen de tijd voor je en reageren snel en adequaat op je vragen.
23-07-2020
Tevreden!
Dit jaar weer met Alpenreizen onze huttentocht geboekt! Communicatie is prettig en snel. Er wordt meegedacht en waar mogelijk aanpassingen op maat gemaakt! Kortom weer erg tevreden over Alpenreizen.
06-08-2020
Heel vriendelijk en snel geholpen
Heel vriendelijk en snel geholpen. Goed contact zowel telefonisch als over de mail. Er werd snel geschakeld tussen verschillende mogelijkheden en goed gekeken naar onze wensen.
13-08-2020
Super positief
Medewerkers waren erg vriendelijk zowel over de telefoon als over e-mail. Alles was goed geregeld bij aankomst in het hotel en alles was duidelijk voor de wandeltocht die wij maakte in Italië. Zeker ...