Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Adlerweg in Osttirol

Prijzen en beschikbaarheid
De Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandeling, loopt met 33 dagetappes door heel Tirol, waarbij 413 km en 31.000 hoogtemeters worden overbrugd. AlpenReizen bied je de gelegenheid om met een kleine groep, mét een gecertificeerde berggids, de eerste 7 etappes te lopen van de Osttiroler Adelaarsweg. Deze route is uitdagend en spectaculair en doorkruist de Glockner- en Venedigergroep in Osttirol.

Een geweldige trektocht voor de ervaren bergwandelaar door het hoogste gebergte van Oostenrijk. Vanuit Matrei in Osttirol trek je in 7 dagen van berghut naar berghut door de ongerepte natuur van het Hohe Tauern National Park.

De Adlerweg is een uitdagende tocht, waarbij regelmatig steile stukken omhoog en naar beneden moet worden geklommen of waarbij grote rotspartijen moeten worden overbrugd. Als beloning leidt het pad je langs een indrukwekkend bergmassief met hoge bergtoppen, gletsjers en mooie bergmeren, die vrijwel continu voor panoramische uitzichten zorgen.

Mogelijkheden

7-daagse huttentocht
7 wandeldagen met 6 overnachtingen in berghutten. Je slaapt in meerpersoonskamers op basis van halfpension.
€739 p.p.

Inbegrepen

Overnachting met ontbijt en diner
Een gecertificeerde berggids
Transfer naar het beginpunt en aan het eind weer terug naar Matrei

Bijzonderheden

Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
Per dag leg je tussen de 5 en 14 kilometer af en loop je van 2,5 uur (op de eerste dag) tot zo’n 6,5 uur per dag. Daarbij lopen de paden grotendeels op een hoogte variërend tussen de 2.000 en 2.500 meter

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Adlerweg in Osttirol op de kaart

Meer informatie

Voor deze 7-daagse wandeltocht is een goede loopconditie vereist en is wandelervaring in de bergen een pré. Het pad kan op sommige stukken vrij ruig zijn en soms moeilijk begaanbaar zijn. De gids leidt je door de bergen en vindt de paden die, gezien de situatie ter plaatse, het best begaanbaar zijn. Bovendien zal deze gids je veel kunnen vertellen over de flora en fauna in het Hohe Tauern National Park.

Dag 1: Matrei – Johannishütte c.a. 5 km, 648 klimmeters

De 1e dag word je om 14:00 uur verwacht in het Matreier Tauernhaus in Matrei in Osttirol, waar je kennismaakt met de gids en de overige wandelaars. Vanaf hier word je naar Hinterbichl gebracht, waar de huttentocht écht gaat beginnen. Er volgt een eenvoudige, maar schilderachtige klim door het idyllische Dorfertal naar de Johannishütte. Deze wandeling neemt slechts circa 2 uur in beslag, een goede opwarmer voor wat komen gaat, maar aan het eind word je al wel getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Großvenediger!

Dag 2: Johannishütte – Eisseehütte c.a. 7 km, 600 klimmeters

De tocht op weg naar de Eisseehütte begint relatief zwaar met een steil zigzag-pad, dat je verder de bergen in brengt. Als beloning kan je onderweg genieten van de ongerepte natuur om je heen. Na nog wat pittige stukken, waaronder een lange afdaling, bereik je uiteindelijk de Eisseehütte. Regelmatig is er veel steenval op deze route en kan de gids op basis hiervan een alternatieve route uitkiezen.

Dag 3: Eisseehütte - Bonn-Matreier Hütte c.a. 7 km, 600 klimmeters

Na een rustig begin met een korte afdaling, begint hier het echte werk met steile beklimmingen, afgewisseld met een kleine daling. Onderweg word je omgeven door prachtige bergtoppen, zoals de Großer & Kleiner Hexenkopf, Säulkopf en de Rauhkopf. De mooie natuur met geweldige panorama’s zorgt ervoor dat deze wandeletappe nooit te zwaar wordt. Aan het eind van deze etappe loopt de route via een goed onderhouden pad met stenen treden naar het eindpunt van de wandeling, de gezellige Bonn-Matreier-Hütte.

Dag 4: Bonn-Matreier Hütte - Badener Hütte c.a. 10 km, 800 klimmeters

Vanaf de Bonn-Matreier-Hütte loopt het pad eerst door rotsachtig gebied in de richting van Säulkopf. Hierna volgt een steil stuk de berg op, waarbij je wordt geholpen door de kabels en stenen treden, die houvast bieden. Al lopend langs de Galtenscharte baan je je stap voor stap een weg naar het territorium van de Großglockner. De Galtboden is door zijn bizarre steenformaties zeer indrukwekkend. Onderweg kun je, zelfs in de zomer, nog wat sneeuw tegenkomen. Bij de Badener Hütte word je verwelkomd door het kabbelende geluid van de bergbeek, langs de hut loopt. De markante kristalwand boven de hut doet denken aan de bekende Eiger-Nordwand.

Dag 5: Badener Hütte - Matreier Tauernhaus c.a. 14 km, 450 klimmeters

Na een gemoedelijke, bijna vlakke klim aan het begin van deze etappe, kom je uit bij de Löbbentörl. Vanaf hier word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over het Frosnitztal en de Venediger. Na de Salzboden met de idyllische, kleine Salzbodensee, loopt de wandeling over de Geltscherweg in oostelijke richting door naar het Venedigerhaus van Innergschlöss, een van de mooiste valleien van de Oostelijke Alpen. Genietend van het grandioze gletsjerpanorama, loop je afdalend naar Außergschlöss, waar je uiteindelijk moe maar voldaan het Matreier Tauernhaus bereikt.

Dag 6: Matreier Tauernhaus - Sudetendeutschen Hütte c.a. 8 km, 1.250 klimmeters

Na wat dagen flink gedaald te zijn, is het vandaag weer tijd om veel klimmeters te maken, want van het Matreier Tauernhaus loopt de weg, via de Weiler Glanz op 1.445 m, in bochten omhoog naar de Sudetendeutsche Hütte in het hart van de Granatspitzgruppe op 2.700 m. De prachtige natuur om je heen geeft je echter een perfecte afleiding van je inspanningen! De Weiler Glanz fascineert met zijn oude bergboerderijen, op 1.900 meter ligt de uitgestrekte Edelweißwiese en tijdens de gehele tocht word je getrakteerd op een schitterend uitzicht op de Lasörlinggruppe en de omliggende bergen.

Dag 7: Sudetendeutschen Hütte – Matrei c.a. 8 km, 300 klimmeters

Tijdens deze etappe wordt de Granatspitz-groep, gelegen in het centrale gedeelte van de Hohen Tauern, toegevoegd aan het indrukwekkende panorama. In dit deel van de tocht, waar ook de GlocknerRunde langs komt, kom je steeds dichterbij de majestueuze Großglockner. Vanaf de Sudetendeutschen Hütte loopt de weg, onder de Gradötzgletscher door, omhoog tot aan de Gradötzscharte op 2.848 m. Vanaf hier volgt slechts nog een afdaling in de richting van het Dorfertal naar de eindbestemming, het Kalser Tauernhaus. Vanaf hier word je met een taxi teruggebracht naar Matrei, waar de huttentocht, rond 14:00, tot zijn einde komt.