Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Skiën in de herfst

Al aan het eind van de zomervakantie beginnen velen alweer met de voorbereidingen voor de wintersportvakantie. Er wordt volop gespeculeerd over de bestemming voor het komende winterseizoen en nog voor de herfst zijn intrede doet, hebben de meesten al geboekt.

En dan begint helaas het lange wachten: voor gezinnen, die voor het overgrote deel zijn aangewezen op de voorjaarsvakantie, duurt het immers nog 6 maanden voordat de ski’s en snowboards weer ondergebonden kunnen worden. Anderen prijzen zich gelukkig, omdat zij al in de kerstvakantie richting de Alpen rijden.

Maar waarom zou je zo lang wachten? De meeste gletsjer-skigebieden openen namelijk al in de herfst! Een ideale gelegenheid voor de échte liefhebber om de eerste sporen te trekken en voor gezinnen is een skitrip in de herfstvakantie een ideale manier om de kinderen te leren skiën of snowboarden.

Skiën in de herfst op de kaart

Meer informatie

Goedkoop skiën

In de herfst op wintersportvakantie gaan brengt veel voordelen met zich mee: het is nog lekker rustig op de pistes, je verkeert in het gezelschap van de nationale skiteams die tijdens deze periode aan het trainen zijn voor de winter, maar niet in de laatste plaats zijn de prijzen in deze periode veel lager.

Geen lange rijen en files

Skiën in de herfst is in de meeste gevallen beperkt tot de gletsjer van het betreffende skigebied, maar door het geringe aantal skiërs op de pistes kun je meer dan genoeg meters maken. Op de heen- en terugweg is het niet vier rijen dik file rijden, maar kun je over het algemeen lekker doorrijden.

Funparken geopend

Ben jij graag in het funpark actief, dan is een skivakantie in de herfst zeer geschikt voor jou – in vrijwel alle in de herfst geopende skigebieden vormt het funpark een belangrijke trekpleister en is aan het begin van het najaar net zo geweldig als later in de winter.

Nieuw skimateriaal

Ieder seizoen wordt het skimateriaal vernieuwd. Wie zijn materiaal huurt zal vaak kunnen genieten van geheel nieuwe materialen, die nog niet of nauwelijks zijn gebruikt. Wie geïnteresseerd is in de nieuwste snufjes en laatste innovaties op het gebied van ski- en snowboardmateriaa kan zijn ski-trip zo plannen, dat deze gelijk valt met een van de grote test-festivals, die de skigebieden elke herfst organiseren, waarbij je als eerste en vaak voor een klein prijsje of zelfs gratis, het nieuwste skimateriaal kunt uitproberen.

Waar kun je skiën in de herfst in Oostenrijk?

Doorgaans zijn alle gletsjerskigebieden in Oostenrijk al vroeg in de herfst geopend, maar er zijn ook gebieden zonder gletsjer, die al vroeg in de herfst openen. Dankzij een nieuwe innovatie, waarbij sneeuw van het voorgaande seizoen wordt bewaard in de KitzSki sneeuwdepots, kun je al vanaf circa half oktober skiën in Kitzbühel op de Resterkogel en vanaf eind oktober op de Hahnenkamm. Ook Obergürgl is dankzij de hoge ligging van het dorp en de vele hooggelegen pistes normaliter een van de skigebieden zonder gletsjer, die vroeg in het seizoen opent. Vaak kun je hier al vanaf halverwege november zowel op de hoger als ook op de lager gelegen pistes terecht. De precieze data zijn natuurlijk afhankelijk van de sneeuwcondities, maar vaak vallen de traditionele events van de regio samen met de eerste skidagen van het seizoen, waardoor je je ook nog eens waant in een fantastische feeststemming.

Waar kun je skiën in de herfst in Zwitserland?