Klanten geven ons gemiddeld een 9,1
Bel ons: 010 - 767 00 97
'De blonde engel' overwon ze alle drie achter elkaar om als eerste op de top van de Alpe d’Huez te finishen. In Tour de France van 1989 won Gert-Jan Theunisse de prestigieuze 17e etappe met de beklimming van de Col du Galibier, over de Col de la Croix de Fer richting de eindstreep op de Alpe d’Huez.

Wil jij in de voetsporen treden van deze grote mannen uit de Tour en de uitdaging aangaan om deze heftige bergpassen te overmeesteren? Go for it! Jij zorgt voor de inspanning, wij voor de nodige ontspanning door te zorgen dat alles ter plaatse goed geregeld is.
De door ons uitgestippelde tour neemt je via vele haarspeldbochten mee over de bekendste beklimmingen in de Franse Alpen, maar voert tegelijkertijd langs adembenemende landschappen, die garant staan voor indrukwekkende panoramische uitzichten onderweg.

Met de steile, lange beklimmingen en lastige afdalingen wordt deze fietstour aanbevolen voor de ervaren wielrenner.

Mogelijkheden

De Klassiekers - 2 personen
Transfer van Grenoble naar Alpe d'Huez
Overnachting op basis van halfpension in een tweepersoonskamer
Transfer terug naar Grenoble
De Klassiekers - vanaf 4 pers.
Transfer van Grenoble naar Alpe d'Huez
Overnachting op basis van halfpension in tweepersoonskamers
Transfer terug naar Grenoble

Inbegrepen

4 overnachtingen in goede middenklasse hotels met ontbijt en diner
Bagagevervoer
Transfers van en naar Grenoble
GPS-apparaat met routes
Routekaart
Contactpersoon ter plaatse

Bijzonderheden

Toeslag voor een eenpersoonsgebruik van een tweepersoonskamer bedraagt € 195
Desgewenst kan een full-carbon wielrenfiets worden gehuurd, met daarbij een helm, zadeltasje, waterhouder en -fles, reparatiekit en multi-tool voor in totaal € 170. De fiets staat voor je klaar en wordt aan het eind van de rit weer opgehaald
Optioneel: extra nachten in Alpe d'Huez en/of Valloire (op aanvraag)
Voor groepen van 6 of meer personen is het mogelijk een volgauto bij te boeken (op aanvraag)

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

De klassiekers op de kaart

Meer informatie

Tijdens deze individuele tour worden de Col de la Croix de Fer, de Col du Télégraphe, de Col du Galibier en de Alpe d’Huez beklommen. In totaal wordt zo’n 300 km afgelegd, waarbij op eigen tempo wordt gefietst met behulp van een GPS-apparaat en/of naar wens een routekaart. Onderstaand de route van dag tot dag.

Dag 1- Transfer van Grenoble naar Alpe d'Huez + route rondom Alpe d’Huez (optioneel)

Bij aankomst in Grenoble word je opgewacht door onze lokale contactpersoon om de route door te nemen, waarna je naar je eerste verblijf bij de Alpe d’Huez wordt gebracht. Als je aankomsttijd het toelaat, kun je ervoor kiezen om je eerste rondje te fietsen. Er is een route uitgezet rond Alpe d'Huez.

Dag 2: Alpe d’Huez – rondrit van circa 45 km, 1.375 klimmeters

Voor deze dag kan gekozen worden uit een aantal mooie routes in de nabijheid van de Alpe d’Huez. De meeste routes zijn rond de 45 kilometer en 1.375 hoogtemeters. Na een rustige eerste dag dus ook een relatief rustige tweede dag, waar je al genietend van de mooie omgeving warm kunt lopen voor de navolgende twee zware fietsdagen met pittige beklimmingen.

Dag 3: Alpe d'Huez naar Valloire – 112 km, 4.289 klimmeters

De dag begint rustig met een lange afdaling vanaf het hotel het dal in. Geniet ervan, want al snel sta je aan de voet van de Col de la Croix de Fer. Een beruchte beklimming van de buitencategorie met een top op 2.067 meter hoogte gevolgd door de Col du Télégraphe (2e categorie, 1.566m). Daarna zit het zware werk erop en volgt alleen nog een afdaling tot aan de voet van de Galibier, met 112 kilometer in de benen.

Dag 4: Valloire naar Alpe d'Huez – 77 km, 3.175 klimmeters

Vanuit het dorp vertrek je voor de laatste etappe van deze tour. Niet de makkelijkste, want er staat meteen een pittige klim van de buitencategorie op het program. Met een relatief rustig begin van gemiddeld 5% eindigt de klim van de Col du Galibier met een steil laatste stuk van boven de 8,5% gemiddeld. Daarna volgt de afdaling via de Col du Lautaret helemaal naar Bourg d'Oisans, waar de 16-kilometer lange klim naar Alpe d'Huez op je wacht. Te kloppen tijd: 37 minuten en 35 seconden, een record dat sinds 1995 op naam staat van Marco Pantani.

Dag 5: Transfer terug naar Grenoble