Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

München

Bij het horen van de naam München, denk je waarschijnlijk al snel aan het wereldberoemde Oktoberfest. Maar deze levendige stad met vele bijzondere bezienswaardigheden en authentieke plekken heeft veel meer te bieden dan alleen grote pullen bier en lederhosen. Een bezoek aan deze stad is zonder meer ook cultureel interessant en bovendien ‘sehr gemütlich’!

Highlights München

Bezoek het Münchner Residenz, het grote stadspaleis van de hertog van Beieren

Wandel door de Englisher Garten, het grootste stadspark ter wereld!

Drink een heerlijk Duits biertje in één van de vele biergartens

Bezoek de Peterskirche met prachtig uitzicht over de stad en de Alpen

Ontdek de gezellige Beierse hoofdstad te voet of per fiets

Loop over de Viktualienmarkt

Beleef het Oktoberfest, één van de meest traditionele feesten ter wereld

Onze accommodaties in München

Meer over München

Citytrip te voet

Met de juiste schoenen aan kunnen vele bezienswaardigheden in München te voet worden bezocht. Wandel bijvoorbeeld langs de historische gebouwen naar de Englisher Garten of bekijk de Peterkirche en geniet van het mooie stadsuitzicht met op de achtergrond de Alpen. Daarnaast zijn er talloze musea en genoeg mogelijkheden om te shoppen in het stadscentrum. Kortom, in München hoef je je geen moment te vervelen!

Biergartens, een begrip in Beieren

Een bezoek aan München is niet compleet zonder een bezoek aan een Biergarten. De tweehonderdjarige traditie kenmerkt inmiddels zo’n 110 Biergartens in de stad. Tussen de bomen staan lange picknicktafels en kan je genieten van muziek, bier, krakelingen en andere Beierse specialiteiten met bediening in traditionele kledij. Het is een ware belevenis! En ook de kinderen ontkomen niet aan hun plezier, want er is vaak een nabijgelegen speeltuin.

Hippe wijken

Rond het historische stadscentrum liggen enkele hippe wijken verscholen, zoals Gärtnerplatzviertel en Glockenbach. Deze wijken hebben gezellige, kleine straatjes om heerlijk in verdwaald te raken. Je vindt er niet alleen allerlei leuke modeboetiekjes, interieurwinkels, kinderwinkeltjes en speeltuinen, maar ook de hipste koffie- en eettentjes.