Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Berchtesgaden

In het zuidoosten van Beieren ligt het oude stadje Berchtesgaden. De plaats wordt omgeven door ongekend mooie en ongerepte natuur. Geniet van de eindeloze wandelmogelijkheden op de 260 kilometer aan wandelpaden in de omgeving. Bewonder onderweg de unieke bergpanorama’s, schilderachtige meren en diepgroene bossen. Berchtesgaden is een unieke en verrassende vakantiebestemming met de natuurpracht en een rijke geschiedenis.

Highlights Berchtesgaden

Wandelen op een van de vele wandelroutes in Berchtesgaden National Park

Rondvaart over de Königssee

Dagje shoppen in Salzburg

Verken op 300m onder de grond de zoutmijnen van Berchtesgaden

Verdiep je in de Tweede Wereldoorlog in Dokumentation Obersalzberg

Bezoek aan Kirche St. Bartholomae, het beroemde kerkje met rode koepels aan de oever van de Königssee

Werk aan je slag bij Golfclub Berchtesgaden

Onze accommodaties in Berchtesgaden
Filter op:

Meer over Berchtesgaden

Alpenstrasse

Een van de oudste routes van Duitsland is de Alpenstrasse, ook wel de Duitse Alpenroute genoemd. Deze 450 kilometer lange route gaat van Lindau (aan het Bodenmeer), tot aan Berchtesgaden. Deze route voert langs unieke berglandschappen met een gevarieerd en prachtig panorama. Groene alpenweiden, bossen, glooiend heuvelland en steile bergtoppen, met daartussen romantische dalen en glinsterende meren.

Wandelen

De wandelmogelijkheden in Berchtesgaden zijn eindeloos: op de 260 kilometer aan wandelpaden is geen plaats voor verveling. Het hele jaar door brengt de Jennerbahn je op een comfortabele manier naar de grens van het nationale park op 1.800 meter hoogte. Wie er geen behoefte aan heeft het hogerop te zoeken, kan een bezoek brengen aan een van de kloven, zoals de fascinerende Wimbachklamm, die met zijn watervallen tot de mooiste bergkloven in de Beierse Alpen behoort.

Königssee

De smaragdgroene Königssee, omgeven door hoge rotsen, is net een schilderij. Om het meer in deze staat te houden mogen er alleen tochten gemaakt worden met elektrische bootjes. Tijdens een rondvaart zie je al het moois dat het meer te bieden heeft en kun je optimaal genieten van rustige omgeving.

Obersalzberg

De Obersalzberg brengt veel geschiedenis met zich mee. Dit is de plek waar Hitler in 1933 Haus Wachenfeld kocht nadat hij rijkskanselier werd. De berg fungeerde als tweede machtscentrum van de Nazi’s. Na de oorlog werden veel van de ruïnes ontruimd om te voorkomen dat het een bedevaartsoord werd. Wel is het nog mogelijk om het Adelaarsnest te bezoeken, dat Hitler voor zijn 50ste verjaardag kreeg.