Klanten geven ons gemiddeld een 9,3
Bel ons: 010 - 767 00 97

Paardrijvakantie Tirol

Prijzen en beschikbaarheid
Heb je altijd al eens willen leren paardrijden óf wil jij als ervaren ruiter je rijstijl verbeteren? Op een prachtige locatie in de sprookjesachtige Pitztaler bergen worden paardrijlessen gegeven aan paardrijdliefhebbers van alle niveaus.

Deze 8-daagse paardrijvakantie bevat alle ingrediënten voor een bijzondere familievakantie. Het Pitztal is namelijk één van de mooiste dalen van Oostenrijk. Hier vind je schitterende bergmeren, bossen, idyllische kleine almhutten, authentieke Tiroolse dorpjes en prachtige wandelpaden. Naast de rijlessen, die bovendien zijn aangepast op jouw niveau, kun je genieten van een avontuurlijke trektocht door de ongerepte natuur. Een onvergetelijk paardrijdavontuur gegarandeerd!

De rijlessen en trektochten duren allemaal circa een dagdeel en worden vakkundig begeleid door gecertificeerde instructeurs. De rest van de dag kun je lekker bijkomen van de inspanning in het gastvrije apartpension, dat bij dit pakket is inbegrepen.

Mogelijkheden

Paardrijvakantie Tirol
8-daagse paardrijvakantie met 7 overnachtingen in Almhof & Reithof Pitztal en alle rijlessen en begeleide rijtochten zoals beschreven in het programma (zie detailinformatie)

Inbegrepen

7 overnachtingen in Apartpension Almhof & Reithof Pitztal
Appartement of meerpersoonskamer
Verblijf op basis van logies en ontbijt
Alle rijlessen en begeleide trektochten zoals beschreven in het programma (zie detailinformatie)
Professionele en ervaren instructeurs
Benodigde uitrusting
Gebruik van de sauna (2x) en de infraroodcabine (dagelijks)
Eindschoonmaak (in het appartement)
Summer Card Pitztal: een belevingskaart waarmee je o.a. gratis gebruik maakt van de kabelbanen in het Pitztal, toegang krijgt tot het XP Adventure Park en kosteloos kunt deelnemen aan vele activiteiten

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 4 jaar
Korting voor degenen die niet willen paardrijden: € 160 p.p.
Max. 4 personen per kamer, op basis van beschikbaarheid
Parkeren: je kunt gratis parkeren bij de accommodatie
Tieflehn/St. Leonhard im Pitzal is goed te bereiken per auto (ca. 887 km vanaf Utrecht) of per vliegtuig (Innsbruck). Vanaf de luchthaven kunnen we desgewenst een transfer of huurauto regelen

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Paardrijvakantie Tirol op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomst
Individuele aankomst in Tieflehn (St. Leonhard im Pitztal).

Dag 2: Vrije (zon)dag
Zondag hebben de paarden een welverdiende vrije dag. Dit is voor jou de ideale gelegenheid om de boerderij en omgeving te verkennen. Maak bijvoorbeeld een heerlijke wandeling in de prachtige natuur.

Dag 3: Rijles (try-out)
Op de eerste dag start je met een try-out rijsessie, zodat de instructeurs jouw niveau kunnen bepalen. Vervolgens zul je toegewezen worden aan Mucki, Fenia, Bella of een van de andere 6 halflingers die op de boerderij wonen. Wist je al dat halflingers afstammen uit Zuid-Tirol?

Dag 4-5: Rijles
Langzamerhand zul je je paard leren kennen en hoe je er het beste mee om kan gaan. De instructeurs zullen rekeninghouden met je rijvaardigheid en geven lessen die passend zijn op jouw niveau. Dit betekent dat je ten alle tijden vooruitgang zult boeken en het grootste plezier kunt hebben.

Op de 5e avond staat er iets speciaals te wachten: met paarden en wagen zul je door de vallei trekken. De rit wordt op traditionele wijze afgesloten met een borrel voor de ouders.

Dag 6: Rijles
Vandaag zul je je laatste rijles hebben. Na een uurtje lessen heb je rest van de dag vrij voor eigen invulling. Maak een wandeling in het Pitztal of neem een kijkje bij de dieren op de boerderij.

Dag 7: Buitenrit
Vandaag kun je het geleerde in praktijk brengen leerkunsten in praktijk brengen. Na het zadelen van de paarden begin je aan een trektocht door de natuurrijke omgeving. Een fijne route over rustige paden door de vallei. Tijd om te laten zien wat je de afgelopen dagen hebt geleerd. Een leuke manier om de week af te sluiten!

Dag 8: Vertrek
Helaas, de vakantie zit er alweer op! Na het ontbijt maak je je klaar voor vertrek.

Verblijf: Apartpension Almhof & Reithof Pitztal

Je verblijft in Apartpension Almhof Reithof Pitztal in Tieflehn (St. Leonhard im Pitztal). Dit gastvrije pension heeft een prachtig uitzicht op het Pitztaler gebergte en is gevestigd in een boerderij in het Pitztal. Het pension beschikt onder andere over een kinderboerderij, speeltuin, wellnessruimte met 2 sauna’s en infraroodcabine, en een tuin met ligstoelen.

Goed om te weten

Vereisten: voor het beginnersprogramma is geen voorkennis en/of ervaring vereist. Voor het programma voor gevorderden moet je het draven en galopperen al onder de knie hebben
De planning is onder voorbehoud van wijzigingen, afhankelijk van weer- en onvoorziene omstandigheden
De Engels sprekende instructeurs beschikken over de benodigde ervaring en werken volgens de geldende regels, waardoor je veiligheid wordt gegarandeerd