Klanten waarderen onze service op 4,7 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97
Kanin is een gebergte in het westen van de Julische Alpen, dat grenst aan het Sočadal. In dit bergmassief zijn enkele van de diepste grotten van de wereld te vinden. De wereldberoemde alpine karstbergketens van Kanin en Rombon worden bezocht en onderzocht door speleologen uit de hele wereld. Een deel van deze mysterieuze wereld is nu ook toegankelijk voor jou!

De karstgrot Srnica ligt boven de bron van de Gljun, net ten westen van Bovec. De grot is ongeveer 700 meter lang en bestaat uit een complex systeem van gangen. Er zijn verschillende karstverschijnselen te vinden, maar ook vormingen van stalactieten, druipsteen, sifons, ondergrondse meren en poelen. Kenmerkend voor deze grot is dat de muren worden gesierd door vele hartvormige fossielen.

Ontdek de verborgen schatten van de ondergrondse wereld van Srnica!

Mogelijkheden

Srnica
Verken de wonderlijke wereld van het wereldberoemde Kanin massief in onder begeleiding van een ervaren gids. Deze tocht duurt circa 3 uur.

Inbegrepen

Professionele ervaren gids
Uitrusting: helm, hoofdlamp, touw en karabijnhaak
Vervoer vanaf het kantoor van onze partner in Bovec naar de bron van de Gljun en terug

Bijzonderheden

De karstgrot Srnica heeft een relatief gemakkelijke toegang en passage. Het is een ideale grot voor een eerste ervaring met de ondergrondse wereld. Een ervaren gids zal je begeleiden tijdens de tocht.
De grot heeft twee ingangen, die een hoogteverschil hebben van ongeveer 65 meter. Tijdens periodes van zware regenval, wordt de onderste ingang overstroomd door het water van de Gljun. Dan is de grot ontoegankelijk.
Doe goede wandelschoenen en warme (maar niet al te nieuwe) kleren aan
Aan het einde van de route, word je via een steile wand met een touw terug naar de vaste grond getakeld

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Caving in Kanin op de kaart

Meer informatie

Goed om te weten

De Engels sprekende instructeurs beschikken over de vereiste licenties en werken volgens de geldende regels, waardoor je veiligheid wordt gegarandeerd
De ervaren Engels sprekende gids zal ervoor zorgen dat dit bijzondere avontuur soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze dag
AlpenReizen treedt op als bemiddelaar en biedt de activiteiten aan tegen dezelfde prijs. Om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen, wordt vooraf boeken van de activiteiten sterk aangeraden door onze partner