Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Stelvio Glacier Trail

Prijzen en beschikbaarheid
In het noorden van Italië vind je de Ortles-Cevedale Alpen, een ongerepte wildernis en een uitgebreide gletsjerwereld - de perfecte omgeving voor ervaren bergavonturiers.

Tijdens deze 7-daagse wandelvakantie wandel je van berghut naar berghut, oftewel ‘rifugio’ en maak je een rondreis door het zonnige Val di Sole. Geniet van de grote verscheidenheid aan landschappen van het Stelvio National Park. Van prachtige alpine valleien, lariksbossen, majestueuze Saent watervallen tot de kristalheldere meren in de Lago Lungo vallei, hoge bergpassen op 3.000 meter met spectaculaire uitzichten over de omliggende bergtoppen en indrukwekkende gletsjers. Uitdagende wandelingen door het hooggebergte en over de besneeuwde paden van de Careser en Forcola Glacier. Een bijzondere huttentocht door het land van meren en gletsjers in Trentino en Zuid-Tirol.

Na een dag vol onvergetelijke belevenissen kun je lekker bijkomen in de berghut, waar je met buitengewone gastvrijheid en een lekkere maaltijd wordt onthaald. Genieten!

Mogelijkheden

Stelvio Glacier Trail
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar

Inbegrepen

2 overnachtingen in Val di Sole (voorafgaand aan en na afloop van de wandeltocht)
4 overnachtingen in een berghut
6x ontbijt
4x diner
Informatiepakket en 1 Tabacco wandelkaart

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 16 jaar
Boekingen voor 1 persoon: op aanvraag
Parkeren: je kunt de auto gratis parkeren bij de accommodatie, ook gedurende de huttentocht
Bereikbaarheid: Val di Sole is goed bereikbaar per auto (ca 1.114 km vanaf Utrecht)

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking
Toeristenbelasting in de B&B
Eten en drinken tijdens het wandelen
Drankjes bij het avondeten
Bus van de B&B naar het beginpunt en aan het eind weer terug naar de B&B (openbaar vervoer)

Stelvio Glacier Trail op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Individuele aankomst in Val di Sole. Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de komende wandeldagen.
Overnachting in B&B

Dag 2: Val Saent (2.437 m)
Na het ontbijt maak je je klaar voor de eerste wandeling. Neem de bus naar Val di Rabbi, een karakteristiek bergdal met houtenchalets en groene weiden. Vanaf de laatste bushalte begint de trail direct. Wandel over het pad dat omgeven wordt door prachtige lariksbossen, er volgt een gemakkelijke klim naar de voet van de Saent watervallen, een mooie plek voor een korte pauze op een van de picknickbankjes. Via een kronkelend pad langs de Rabbi-rivier en een bergopwaartse route met uitzichten op de besneeuwde bergtoppen kom je uiteindelijk aan bij de eerste berghut, de toegangspoort tot het hoge berggebied van de Ortler-Cevedale regio.
Overnachting in berghut
Duur: 4 uur
Hoogteverschil: 900 m ⬆ en 40 m ⬇

Dag 3: Careser Glacier en Val Venezia (2.608 m)
Deze etappe neemt je mee naar de prachtige, verlaten omgeving van het hooggebergte boven 3000 meter. Start met een klim op een rotsachtige helling tot aan de bergrug die de toegang tot de Careser Glacier definieert: op dit punt vind je een onverwachts breed veld van sneeuw en ijs dat je in ongeveer 1,5 uur zult overbruggen. Eenmaal aangekomen bij de zuidgrens van de gletsjer leidt de afdaling via terrein met morenen naar een karakteristiek en voornamelijk vlak plateau met verschillende bergmeren. Er volgt een laatste korte afdaling naar de bijzonder gelegen hut: tegenover de Vedretta de la Mara gletsjer en de hoge toppen van Cevedale, Zufall en Vioz.
Overnachting in berghut
Duur: 5 uur
Hoogteverschil: 685 m ⬆ en 514 m ⬇

Dag 4: Forcola Glacier en Martell Tal (2.265 m)
De bergpas van Trentino naar Zuid-Tirol start op een steil pad naar de Forcola Pass, uitkijkpunt op de hoge toppen van het Ortler Cevedale berggebied: Zufallspitze (3.757 m), Monte Cevedale (3.769 m), Palon de la Mare (3.685 m) and Monte Vioz (3.645 m). Geniet van de omgeving, maar houd je aandacht erbij, vooral op het eerste steile stuk en wat kleine rotsen. Na ongeveer een uur ben je bij het einde van de gletsjer, tijd voor een tussenstop bij Rifugio Martello. Het laatste bergafwaartse stuk wordt beloond met een waanzinnig uitzicht op het Gioveretto meer (Lago di Gioveretto).
Overnachting in berghut
Duur: 4 uur
Hoogteverschil: 430 m ⬆ en 775 m ⬇

Dag 5: Val Saent (2.437 m)
Verlaat de berghut via de brug over de Plimabach rivier. De weg vervolgt, zonder relevant hoogteverschil, omringd door het bos en later door weiden. Op het kruispunt dat vanuit de vallei oprijst, volgt een geleidelijke stijging richting de Saent Pass (2.965 m) langs kleine bergmeren. Eenmaal op de top bevind je je wederom op het grensgebied van Trentino en Zuid-Tirol. De afdalingsroute brengt je naar de laatste berghut.
Overnachting in berghut
Duur: 5 uur
Hoogteverschil: 855 m ⬆ en 683 m ⬇

Dag 6: Val di Rabbi
De laatste wandeldag is aangebroken: een aangename wandeling door groene weiden en speelse beekjes, omgeven door een landschap vervuld met rododendrons (prachtige planten!) en marmotten. Via een overwegend bergafwaarts pad bereik je het romantische Campisol, dat als het ware een natuurlijk balkon over de vallei vormt. Vervolgens leidt het pad via een steile, maar gemakkelijke afdaling in het bos en kom je terug bij het startpunt van de trail. Bij aankomst heb je de mogelijkheid om de wandeling af te sluiten met een heerlijke lunch bij een typisch alpine restaurant. Vlak voor het restaurant vind je de bus om terug te keren naar de B&B.
Overnachting in B&B
Duur: 4,5 uur
Hoogteverschil: 0 m ⬆ en 920 m ⬇

Dag 7: Vertrekdag
Het einde van de wandelvakantie zit erop! Na het ontbijt maak je je klaar voor vertrek.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 3
Geschikt voor: ervaren bergwandelaars
Conditie: voldoende fitheid om 4 tot 5 uur per dag te (berg)wandelen
Route: meestal goed onderhouden paden met gemiddeld tot 700 m hoogteverschil
In de berghut is een lakenzak verplicht. Deze kan desgewenst ter plaatse worden aangeschaft: € 15 p.p.
LET OP: voor zomer 2020 geldt dat in het kader van je eigen bescherming wordt aangeraden om een eigen slaapzak en kussensloop mee te nemen. Mocht dit niet lukken of niet wenselijk zijn, volstaat een lakenzak
Stijgijzers kunnen nuttig zijn bij koude omstandigheden (met name in het voor- en naseizoen). Indien nodig kunnen deze in de eerste berghut worden gehuurd:
€ 15 p.p. (op aanvraag)
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van de huttentocht sterk aangeraden