Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Family Active Lofer

Prijzen en beschikbaarheid
Midden in de Alpen ligt het Salzburger Saalachtal. De perfecte plek voor alle kleine én grote avonturiers, want een zomer in de omgeving van Lofer betekent vakantieplezier voor het hele gezin.

Tijdens deze actieve vakantie beleef je 5 afwisselende familieactiviteiten in de natuur: samen raften over de rivier en klimmen en klauteren over de rotswand en Kinder Klettersteige. Bergwandelen naar een echte berghut, met als beloning een picknick in de bergen (Almjause). Kruip in de huid van een echte indiaan en ga op avontuur als bosdetective en natuuronderzoeker.

De activiteiten duren allemaal circa een dagdeel en worden professioneel begeleid door de ervaren gidsen. Na afloop kun je heerlijk bijkomen in de tuin van de accommodatie, die bij het pakket is inbegrepen. Natuurlijk heb je ook nog alle tijd om met de beleveniskaart de bergen en meren te verkennen! Zijn jullie klaar om samen de Alpen te ontdekken?

Mogelijkheden

Family (15 jr/volw)
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar
Family (10-14 jr)
All-in prijs met korting voor kinderen van 10-14 jaar (als 3e of 4e persoon op de kamer)
Family (6-9 jr)
All-in prijs met korting voor kinderen van 6-9 jaar (als 3e of 4e persoon op de kamer)

Inbegrepen

7 overnachtingen in een gasthof
7x ontbijt
Lunchpakket (bij de wandeling naar berghut)
7x diner
5 activiteiten (zie ‘Meer informatie’)
Professionele en ervaren instructeurs en gidsen
Benodigde uitrusting
Salzburger Saalachtal Card: een beleveniskaart waarmee je kosteloos kunt deelnemen aan een grote hoeveelheid wandel- en familieactiviteiten. Je kunt hierbij denken aan toegang tot het Saalachtaler, de Almenwelt Lofer en de Logerer Almnahm. Daarnaast mag je gratis gebruikmaken van de Loferer Almbahnen 1&2, het lokale bus- en treinvervoer en krijg je op vertoon van de kaart korting op diverse andere activiteiten

Optioneel (tegen betaling)

Extra nachten: op aanvraag

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 6 jaar
Te boeken vanaf 2 personen, waarvan tenminste 1 volwassene
Pakketprijzen voor kinderen t/m 14 jaar zijn geldig op een kamer met minimaal 2 volbetalende personen, met een maximum van 4 personen per appartement (o.b.v. beschikbaarheid). Eenoudergezinnen en gezinnen met 3 of meer kinderen: op aanvraag
Deze vakantie kan ook worden geboekt in combinatie met een familiehotel of appartement: bel of mail ons voor de mogelijkheden en prijzen
Family rafting kan eventueel worden vervangen door family canyoning (op aanvraag)
Transfer: de transfers de naar activiteiten zijn niet inbegrepen. De activiteiten kun je bereiken met eigen vervoer of met de lokale bus, waar je gratis gebruik van kunt maken op vertoon van de Salzburger Saalachtal Card
Parkeren: je kunt gratis parkeren bij de accommodatie
Bereikbaarheid: Lofer is goed bereikbaar per auto (ca. 923 km vanaf Utrecht), maar ook per vliegtuig. Lufthansa vliegt meerdere keren per week naar Salzburg. Vanaf daar kunnen wij een transfer of huurauto regelen

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Family Active Lofer op de kaart

Meer informatie

Activiteiten in het familiepakket

Family rafting
Klimmen en Kinder Klettersteige (via ferrata)
Bosdetective en natuuronderzoeker
Begeleide bergwandeling naar berghut
Leven als echte indianen

Detailinformatie

Dag 1: Aankomst
Individuele aankomst in Lofer.

Dag 2: Family rafting
Vandaag staat de eerste activiteit op het programma. Geniet van het prachtige omliggende landschap, terwijl je in een rubberen boot de rivier afdaalt. De gidsen zorgen er mede voor dat je hier een onvergetelijke dag aan over houdt, waarbij jullie plezier te alle tijde voorop staat!
Duur: ca. 3 uur

Dag 3: Klimmen en Kinder Klettersteige (via ferrata)
Vandaag beklim je een rotswand en leer je de basis van het klimmen, zoals zekeren en abseilen, klimmen en afdalen van de berg. Hoe moet je met het materiaal omgaan? Een complete bergsporttraining voor en onvergetelijk bergavontuur voor het hele gezin!
Duur: ca. 3 uur

Dag 4: Bosdetective en wateronderzoeker
Ben jij klaar voor een avontuur door de natuur? In het Naturepark Weißbach vind je een belevingsroute door het bos, waarbij je spelenderwijs met al je zintuigen de natuur zult gaan ontdekken. Vandaag word je een echte bosdetective en wateronderzoeker! Kunnen jullie alle verschillende dieren en planten opsporen? Een leerzame en leuke natuurexpeditie vol leuke spelletjes!
Duur: ca. 3,5 uur

Dag 5: Individuele wandeling naar almhut
Zou je weleens willen weten hoe het is om in een echte almhut (kleine berghut) te leven? Vandaag gaan jullie samen op pad met een echte natuurgids die je van alles over het ‘almleven’ zal vertellen. Je kunt zelfs je eigen traditionele boter maken, die je natuurlijk zelf kunt proeven tijdens jullie Almjause (typische alpine picknick).
Duur: ca. 4 uur

Dag 6: Leven als echte indianen
Wil je ook leven als een echte indiaan middenin de natuur? Schieten met pijl en boog en heerlijke worstjes van de bbq eten in de traditionele tipi. We dansen de indianendans en spelen de leukste indianenspelletjes. Een onvergetelijk avontuur voor echte indianen!
Duur: ca. 4 uur

Dag 7: Vrij te besteden (tip: boerengolf)
Na alle inspanning van de afgelopen dagen, kun je deze dag naar eigen invulling besteden. Ga een dagje heerlijk relaxen bij het buitenzwembad Steinbergbad Lofer of Alpenbad Unken. Of verken de natuur op een hele andere manier tijdens boerengolf! Een combinatie van wandelen en golfen, waarbij je met een houtenstok met klomp in zo min mogelijk slagen de bal bij de finish probeert te brengen, net zoals bij minigolf. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen. Wie gaat er winnen?
Duur: ca. 2-4 uur

Dag 8: Vertrek
Einde van de vakantie. Na het ontbijt maak je je klaar voor vertrek.

Verblijf

Je verblijft (indien beschikbaar) in een gemoedelijke, kleinschalige gasthof op een rustige, mooie locatie en slechts 2 km afstand van het centrum van Lofer. De accommodatie beschikt o.a. over een restaurant, terras, tuin en wellness met sauna. Verder is er een binnenzwembad, speeltuin en bowlingbaan. Verblijf je liever in een familiehotel of appartement? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden op de door jou gewenste data en de prijzen.

Goed om te weten

Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten moet je kunnen zwemmen en geen hoogtevrees hebben
De planning van de activiteiten is op voorbehoud van wijzigingen, afhankelijk van weer- en onvoorziene omstandigheden
De Engels sprekende instructeurs en/of gidsen beschikken over de vereiste licenties en werken volgens de geldende regels, waardoor je veiligheid wordt gegarandeerd. Zij zorgen er bovendien voor dat alles ter plaatse goed georganiseerd is en soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze vakantie
Bij boeking zorgen wij dat de activiteiten voor jullie worden gereserveerd, zodat vervelende verrassingen ter plaatse (volgeboekte activiteiten) worden voorkomen en jullie gegarandeerd kunnen genieten van deze avontuurlijke vakantie!